Statistika u društvenim naukama


Na statističkom portalu e-Statistika možete naći informacije o teoriji statistike, njenoj upotrebi u naučno istraživačkom radu i svakodnevnom životu.

Portal je prvenstveno namenjen istraživačima, studentima, učenicima društvenih nauka i svima ostalima koje interesuje statistika, a matematika im nije bliska.

Usluge


Konsultacije
  • Imate statistički problem, a nemate rešenje?
  • Treba Vam pomoć oko nacrta istraživanja?
  • Imate dilemu oko izbora statističke tehnike?
Naše dugogodišnje iskustvo Vam garantuje pomoć oko ovih i svih drugih problema i dilema.
Obrada podataka
  • Imate podatke na papiru?
  • Ne umete da sprovedete statističku tehniku?
  • Niste sigurni kako da interpretirate rezultate statističke obrade?
Po dogovoru rešavamo ove i slične probleme.

Tekstovi


O statistici
Tekstovi iz ove kategorije imaju za cilj da vas uvedu u problem, objasne osnovne pojmove koji će se koristiti u daljem radu i ukažu na značaj poznavanja statistike u svakodnevnom i profesionalnom životu.
Deskriptivna statistika
Deskriptivna statistika je obično prvi korak u analizi podataka. Najčešće korišćene procedure u deskriptivnoj statistici su tabele, grafikoni i izračunavanje mera centralne tendencije i varijabiliteta.
Verovatnoća
Tekstovi iz ove teme pružaju čitaocu osnovna znanja iz matematičke verovatnoće, kao uvod u statističko zaključivanje.
Statističko zaključivanje
Istraživanja u društvenim naukama najčešće se vrše na uzorku. Donošenje zaključka o populaciji, na osnovu uzorka je osnovna svrha statističkog zaključivanja.
Korelacija i regresiona analiza
Korelaciona analiza ispituje povezanost dve pojave. Regresija proširuje ovu analizu na više od dve pojave. Tekstovi o korelaciji i regresiji Vas uvode u problematiku analize povezanosti između dve ili više pojava.
Statistički softver
U ovoj seriji tekstova možete saznati o karakteristikama statističkog softvera i trendovima u njegovom razvoju. Tekstovi daju informacije i o vrstama statističkog sofvera uz osnovne informacije o najpopularnijim paketima za obradu podataka.

Broj godina

0

godina iskustva

Broj projekata

0

uspešnih projekata

Broj klijenata

0

zadovoljnih klijenata

Broj tekstova

0

statističkih tekstova

Kontakt


Svaki Vaš komentar ili pitanje su dobro došli i biće tretirani u skladu sa našom politikom privatnosti i uslovima korišćenja sajta. Naš odgovor možete očekivati u roku od 24 časa. Polja označena zvezdicom su obavezna.

E-statistika soft
Valjevska 8/a
25000 Sombor
Srbija